Inspirerende plek voor vergaderingen, trainingen en andere zakelijke en feestelijke bijeenkomsten.

Kasteel.gro

Kasteel.gro is een unieke en prachtige plek voor vergaderingen, trainingen en andere zakelijke en/of feestelijke bijeenkomsten. Dit congres- en vergadercentrum ligt op steenworp afstand van de binnenstad van Groningen. Met maar liefst acht verschillende ruimtes, biedt Kasteel.gro voor elke gelegenheid een exclusieve en inspirerende omgeving. 

Vergaderen, trainingen, bijeenkomsten

Het monumentale pand kent een multifunctioneel doel. De museumzaal is omgebouwd tot moderne congreszaal en er zijn zeer representatieve vergaderruimtes ingericht. De centrale hal kan als ontvangsthal of receptieruimte fungeren.

Unieke locatie in Groningen

Kasteel.gro staat pal naast Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn en het Physisch Laboratorium der Rijks Universiteit, ook wel het Natuurkundig Laboratorium genoemd. Schrijver W.F. Hermans heeft jaren geleden nog een tijdje in het Kasteel gewoond. Tot in de jaren negentig had de Rijksuniversiteit Groningen het Kasteel in haar bezit, maar in juli 1996 nam Noorderpoort de zorg van het gebouw over. Kennisontwikkeling en de Nederlandse geschiedenis zijn op historische wijze verweven met het pand, wat het unieke karakter van Kasteel.gro alleen maar versterkt.

Duurzaamheid staat hoog bij ons in het vaandel

Duurzaamheid staat bij Kasteel.gro hoog in het vaandel. De 3 P’s van maatschappelijk en duurzaam ondernemen, ‘People, Planet and Profit’, komen in alle aspecten van de dagelijkse bedrijfsvoering aan bod.

  • We bieden stageplekken aan jonggehandicapten. Ze krijgen intensieve begeleiding en kunnen zo uitbloeien tot professionele gastheren en -dames.
  • We gebruiken biologische en duurzame producten van eerlijke en ecologisch verantwoorde merken. Daarnaast proberen we verspilling tot een minimum te beperken. Motto: ‘beter bijmaken, dan weggooien.’
  • We doen zoveel mogelijk digitaal. Door onder andere de papierstroom tot een minimum te beperken, proberen we op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen, en dat is nog goed voor het milieu ook.

Kasteel.gro komt tegemoet aan de wensen van onze gasten en we houden ook rekening met het welzijn van mens en milieu.